Nieuws met tag "Wedstrijden"


 18-05-2024 

Ook RSCA Women spelen topper tegen Brugge

Ook RSCA Women spelen topper tegen Brugge

Net als het team van Brian Riemer, zullen de speelsters van Anderlecht dit weekend Club Brugge trotseren. Voor het team van Dave Mattheus is de inzet even cruciaal, aangezien ze moeten winnen in Aalter om de eerste plaats in het kampioenschap over te nemen van Standard. De aftrap zal vandaag om 13.30 uur plaatsvinden in het sportcentrum van Aalter. Lees verder »


RSCA Futsal naar play-offs finale

RSCA Futsal naar play-offs finale

Anderlecht heeft zijn favorietenstatus bevestigd door FT Charleroi met 4-1 te verslaan in Roosdaal. Met deze overwinning heeft RSCA Futsal beide wedstrijden van de halve finales gewonnen en is daarmee als eerste geplaatst voor de finale van de play-offs. In de andere halve finale tussen Antwerpen en Hasselt is een beslissende derde wedstrijd nodig.  Lees verder »



 17-05-2024 

Laatste tickets voor Anderlecht-Brugge de deur uit

Laatste tickets voor Anderlecht-Brugge de deur uit

De laatste 50 tickets, van abonnees die de wedstrijd niet kunnen bijwonen en hun ticket verkochten via de zogenaamde resell, zijn de deur uit. Fans liepen massaal storm voor deze laatste 50 plaatsen, zelfs in die mate dat het Anderlechtse systeem de toeloop even niet aankon. Het stadion is nu volledig uitverkocht, met uitzondering van de (bezoekers)vakken die omwille van de veiligheid leeg moeten blijven. Lees verder »


Nog meer blessurezorgen voor Club?

Nog meer blessurezorgen voor Club?

Om controle te houden over hun lot, moeten de Bruggelingen komen winnen in het Lotto Park. Een lastige opdracht, en die zullen ze moeten aanpakken zonder Meijer en Thiago. Maar in een interview gaf coach Nicky Hayen aan dat er nog meer vraagtekens zijn. En zo heeft, net als Anderlecht, ook Club last van een pak blessureleed in de laatste rechte lijn. Lees verder »


Officieel: 193 Brugge-fans moeten thuis blijven

Officieel: 193 Brugge-fans moeten thuis blijven

Wat er de komende dagen al zat aan te komen, is nu ook officieel: het aantal bezoekende Brugge-fans wordt gereduceerd van 1.000 naar 807. Dit betekent dat 193 fans het titelduel moeten missen, op bevel van Politiezone Zuid, wegens een hoog-risicowedstijd. Lees verder »


Wat kunnen we verwachten van RSCA-FCB?

Wat kunnen we verwachten van RSCA-FCB?

Zondag staan Club Brugge en Anderlecht oog in oog in de race om de titel. De verliezer van deze wedstrijd mag de trofee vergeten. Bij een gelijkspel, blijven beide ploegen in de running al heeft Anderlecht dan een duidelijk voordeel. Tenslotte is er ook nog Union, dat kans blijft maken. Wat kunnen we zondag verwachten? Lees verder »



 16-05-2024 


 15-05-2024 

Voorbereiding voor de topper is begonnen

Voorbereiding voor de topper is begonnen

De troepen van Anderlecht verzamelen vandaag opnieuw voor een training na 2,5 dagen vrijaf. Vanaf vandaag start dan ook de voorbereiding voor de cruciale match tegen Club Brugge. De Brugse opponenten begonnen gisteren reeds aan hun voorbereiding, maar coach Brian Riemer gaf de paars-witte spelers wat extra vrijaf om iedereen zo fris mogelijk te houden. Lees verder »



 14-05-2024 

Bevestiging: Club zonder Thiago tot einde seizoen

Bevestiging: Club zonder Thiago tot einde seizoen

Wat werd verwacht, is daarnet ook bevestigd door Club Brugge. Spits Igor Thiago zal niet meer in actie komen dit seizoen met een letsel aan de mediale band van de knie. Dit betekent dat Brugge zondag zonder de sterke aanvaller naar Anderlecht afzakt. Ook Meijer is geblesseerd out. Bij Anderlecht is Delaney geschorst en Hazard geblesseerd. Meer dan waarschijnlijk geraken ook Ashimeru en Vertonghen niet fit. Lees verder »


Lambrechts mag beladen duel op gang fluiten

Lambrechts mag beladen duel op gang fluiten

Zondag is het erop of erover voor RSC Anderlecht, winnen tegen Club Brugge is een must. De zenuwen staan bij de supporters nu al serieus gespannen, het hoeft dus geen twijfel dat het stadion afgeladen vol zal zitten. Scheidsrechter Erik Lambrechts mag de wedstrijd op gang fluiten om 18.30 uur in het Lotto Park Lees verder »


Club Brugge zonder Thiago tegen Anderlecht?

Club Brugge zonder Thiago tegen Anderlecht?

De kans is groot dat Club Brugge zijn spits Igor Thiago zal moeten missen in het Lotto Park. Thiago bleef steken in het gras na een botsing met Nusa in de partij tegen Union en werd vervangen. Thiago, tot tranen bewogen, nam plaats op de bank. Er is nog geen uitsluitsel over de ernst van de knieblessure, maar de eerste signalen wijzen op een serieus letsel. Lees verder »



 13-05-2024 

Ticket doorverkoop voor Anderlecht - Club Brugge

Ticket doorverkoop voor Anderlecht - Club Brugge

Het RSCA Resale-platform voor de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge opent op vrijdag 17 mei om 10 uur. De wedstrijd staat gepland op zondag 19 mei om 18u30 in het Lotto Park. Als abonnee heb je de mogelijkheid om je plaats te verkopen als je niet aanwezig kunt zijn. Op die manier help je een andere supporter aan een ticket en zorg je ervoor dat het Lotto Park vol zit. Lees verder »



 12-05-2024 

"Brugge wordt belangrijkste wedstrijd van het jaar"

Met een hoge bal in de box leidde Killian Sardella het tweede Anderlecht-doelpunt in. Een doelpunt dat ervoor zorgt dat Anderlecht weer een stap dichter bij de landstitel brengt. "We hebben alles in eigen handen", weet Sardella. "De wedstrijd van volgende week tegen Club Brugge wordt de belangrijkste wedstrijd van het jaar." Lees verder »



Riemer: "We hebben de kaarten in eigen handen"

Riemer:

Brian Riemer, de coach van paars-wit, zag zijn team een moeilijke wedstrijd spelen tegen Genk en wilde koste wat het kost voorkomen dat de bal naar Tolu werd gespeeld. "In de tweede helft, groeide ons vertrouwen tot Genk scoorde. Er was te veel nervositeit in de slotfase", zei Riemer toch wat ontevreden. Hij beseft dat dit niet mag gebeuren tegen Brugge volgende week. Lees verder »


RSCA Women legt Gent over de knie

RSCA Women legt Gent over de knie

RSCA Woman heeft AA Gent geklopt met 5-2. Aan de rust stond paars-wit ook al met 2-1 voor. Anderlecht staat nu twee punten voor op Standard en reeds zes punten op OH Leuven. Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt Anderlecht dus op titelkoers. Lees verder »



 11-05-2024 

Delaney mist wedstrijd tegen Brugge

Delaney mist wedstrijd tegen Brugge

Na alle blessureleed van de afgelopen weken kreeg Anderlecht nog een domper te verwerken. Delaney slikte een derde geel karton tegen Genk en zal dus van in de tribune moeten toekijken tegen Club Brugge. Lees verder »


Anderlecht legt druk bij tegenstanders na zege

Anderlecht legt druk bij tegenstanders na zege

Anderlecht heeft verdiend met 2-1 van Racing Genk gewonnen en klimt daardoor virtueel aan de leiding van de stand. Anderlecht speelde niet geweldig en kon tweemaal scoren via de klasse van Verschaeren en Dolberg. Verschaeren scoorde met een knappe plaatsbal de 1-0 net voor rust, Dolberg verdubbelde de score in minuut 70. Genk, dat nog zeer weinig had laten zien, scoorde echter uit het niets en zo werd het nog spannend in de slotfase omdat Paars-wit geen bal meer kon bijhouden. Anderlecht deed wat het moest doen en legt nu de druk bij Club Brugge en Union. Lees verder »


U19 winnen beker van Brugge

U19 winnen beker van Brugge

De U19 van RSC Anderlecht heeft de beker van België gewonnen door met 1-4 te winnen van de U19 van Club Brugge. De wedstrijd werd al in de eerste helft beslist, met doelpunten van Goto, Ismaili en De Corte. Club NXT wist nog een tegendoelpunt te scoren, maar kon de overwinning van Anderlecht niet voorkomen. Lees verder »


Opstelling: Verschaeren in de basis

Opstelling: Verschaeren in de basis

Het is Yari Verschaeren die straks start in plaats van de geblesseerde Ashimeru. Dat Gattoni Vertonghen vervangt, ligt meer in de lijn van de verwachtingen. Verder geen wijzigingen in het elftal dat vorig weekend bij momenten goed speelde in Union, maar de weg naar het doel niet kon vinden. Dat zal het vanavond tegen Genk wel moeten doen, want anders begint de titel stilaan aan een zijden draadje te hangen. Lees verder »


Selectie met Lapage en Patris

Selectie met Lapage en Patris

Anderlecht begint vanavond aan het cruciale drieluik dat de competitie afsluit. Door te veel puntenverlies op verplaatsing en de sterke remonte van Club Brugge kan Anderlecht niet anders dan vanavond winnen tegen Genk. Ondanks het feit dat Club maandag tegen Union speelt, wordt het kampioenschap wel erg moeilijk indien Paars-wit punten zou verliezen. Ook Union volgt immers slechts op een punt. Vertonghen en Ashimeru zijn geblesseerd, zoals geweten. Lees verder »



 10-05-2024 

Olivieri vervangt Vrancken als coach morgen

Olivieri vervangt Vrancken als coach morgen

Wouter Vrancken is niet langer de coach van Racing Genk. De club heeft nog niet officieel aangekondigd wie hem zal vervangen op interim-basis. Vrancken zal echter het team verlaten met onmiddellijke ingang, terwijl er nog drie wedstrijden te spelen zijn in de Champions Playoffs. Lees verder »



 09-05-2024 

Visser scheidsrechter tegen Genk

Visser scheidsrechter tegen Genk

Lawrence Visser is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd van zaterdag om 20.45 uur tegen Genk, waarbij hij zal worden bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Rien Vanyzere en Michele Seeldraeyers. De vierde official voor de wedstrijd is Wesli De Cremer.  Lees verder »


 08-05-2024 

Futures boeken ruime oefenzege tegen Jong Genk

Futures boeken ruime oefenzege tegen Jong Genk

De RSCA Futures hebben vanmiddag een oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten van Racing Genk gewonnen met 5-2. Paars-wit kwam al vroeg 0-2 achter, maar Robbie Ure (foto) zette nog voor de rust de bordjes gelijk. In de slotfase trok Anderlecht dan het laken naar zich toe. Lees verder »


Genk zonder coach Vrancken tegen Anderlecht

Genk zonder coach Vrancken tegen Anderlecht

Drie dagen voor het duel tegen Anderlecht zit Racing Genk plots zonder hoofdcoach. De Limburgse club en coach Wouter Vrancken beslisten om per direct uit elkaar te gaan, zo meldt Sporza. Wie zijn rol overneemt, is nog niet bekend. Lees verder »


 07-05-2024 

Futures oefenen woensdag tegen Jong Genk

Futures oefenen woensdag tegen Jong Genk

De RSCA Futures spelen ook morgen, woensdag een oefenduel. Om 16 uur ontvangen ze hun leeftijdsgenoten van Racing Genk in Neerpede. Publiek is niet toegelaten, maar de match is wel rechtstreeks te bekijken op Mauve TV. Lees verder »